Morotskaka a la´Leila Lindholm

I helgen som var så bakade jag två stycken morotskakor som jag skulle bjuda på på jobbet, och använde mig då av Leila Lindholms recept från hennes kokbok "A piece of cake", då jag har hört att det ska vara den allra bästa. Och himmel, så gott det var! Ska jag göra morotskaka igen, så kommer jag absolut att använda mig av samma recept! Hmm.. kanske bakar jag en till redan ikväll, och går upp med till grannen;-)

                         

Du behöver:

3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Smör och ströbröd till formen

Cream cheese lime frosting:

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal från 1 lime
100 g philadelfiaost

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosoljan och de rårivna morötterna.
Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna.

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen så den blir slät och krämig.
Bred frostingen över kakan.
Dekorera med lite rivna morötter och lime om du vill:-)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0