Lax i limesås

Här kommer ännu ett recept ifrån Linas barnkasse. Snabbt och gott!

                               

För 4 pers.

Du behöver:

Ca 700 g laxfilé
Ris
4 dl kokosmjölk
2 st lime
1 dl vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
2 msk flytande honung
Salt
Sockerärtor
3 st morötter

Gör så här:

Koka 4 portioner ris.
Skala och skär morötterna i stavar.
Skär laxfilén i kuber, ca 2x2 cm., och strö över 3 krm salt.
Finriv skal från 2 st lime.
Koka upp kokosmjölk, vatten, kycklingbuljonerna och honungen.
Tillsätt limeskalet och 1 msk limejuice.
Lägg i laxen, och låt puttra på svag värme i ca 7 min, eller till dess att laxen känns genomkokt.
Koka upp sockerärtorna någon minut i lite saltat vatten.

Servera laxen med ris, morotsstavar och sockerärtor!



Kolja i persiljesås

Vi har under ett par veckor kört med Linas barnkasse här hemma! Smidigt att få maten hemlevererad till dörren, fina, råvaror och god mat som både vi och barnen gillar!
Och just den här fiskrätten var bland det godaste jag ätit på länge!

                                


Till 4 pers.

Du behöver:

Ca 700 g koljafilé
1 kg potatis
4 st ägg
Färsk persilja
Smör
Salt
Vitpeppar
2 msk vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
2 st fiskbuljongtärningar
1,5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 dl vatten
Broccoli

Gör så här:

Skala och koka ca 1 kg potatis.
Koka 4 st ägg, ca 6 min.
Skär koljafilén i portionsbitar, och strö över ca 2 krm salt.
Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 2 msk vetemjöl till en slät redning.
Rör sedan ner 2 dl mjölk, lite i taget.
Vispa ner 1 dl vatten, 1,5 dl creme fraiche och 1,5 dl matlagningsgrädde.
Tillsätt 2 st fiskbuljongtärningar, samt 1-2 krm vitpeppar, och låt koka upp.
Finhacka ca 1 dl färsk persilja och rör ser i såsen.
Såsen bör vara ganska så tjock, då fisken avger en del vätska.
Lägg ner fisken i såsen, och låt det sjuda i ca 8-10 min eller tills fisken känns klar.
Koka broccoli enligt anvisningarna på påsen.
Skala och skär äggen i halvor.
Smaka ev. av såsen med lite salt.

Servera fisken med potatis, broccoli och ägghalvor!






RSS 2.0