Maränger

Härromdagen så provade jag att göra maränger för första gången. 2 satser, en hel del svett och en elvisp senare så lyckades jag faktiskt:-) Och nu när jag vet hur jag ska göra, så var det nog inte så svårt trots allt;-)

                          

Till ca 8 st medelstora maränger.

Du behöver:

3 st äggvitor
2 dl socker
röd färg

Gör så här:

Låt gärna äggen stå framme ett par timmar så att det blir rumstempererade.
Sätt på ugnen på 125 grader.
Ta fram en rostfri skål. Viktigt att den är helt ren och torr.
Blanda äggvitor (viktigt att du inte får med någon gula!), och socker i skålen.
Sätt skålen över varmt vattenbad runt 65 grader, och vispa på lägsta hastighet med elvispen tills dess att marängen börjar bli glansig och fin, och sockret har smält. (Ca 2-5 min.)
Tag sedan upp skålen från vattenbadet och vispa med elvisp tills dess att smeten är helt fast och det går att vänta upp och ner på skålen utan att smeten rinner ut. (Du kan få vispa en bra stund.)
Ta upp ca 2 msk maräng och lägg i en liten skål och häll i röd karamellfärg.
Blanda väl.
Rör sedan ner detta i smeten med endast ett par drag med skeden, annars får man inte den fina marmoreringen på marängerna.
Klicka eller spritsa ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda långt ner i ugnen i ca 50-60 min.
När marängerna är torra på undersidan är de klara.
Låt dem svalna på ett ugnsgaller.

                           




Kommentarer
Postat av: Emma Roodla - Fotograf

Ååh vad läckra de ser ut !

2012-10-08 @ 00:48:28
URL: http://Babiidarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0