Kolja i persiljesås
Vi har under ett par veckor kört med Linas barnkasse här hemma! Smidigt att få maten hemlevererad till dörren, fina, råvaror och god mat som både vi och barnen gillar!
Och just den här fiskrätten var bland det godaste jag ätit på länge!
Till 4 pers.
Du behöver:
Ca 700 g koljafilé
1 kg potatis
4 st ägg
Färsk persilja
Smör
Salt
Vitpeppar
2 msk vetemjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
2 st fiskbuljongtärningar
1,5 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 dl vatten
Broccoli
Gör så här:
Skala och koka ca 1 kg potatis.
Koka 4 st ägg, ca 6 min.
Skär koljafilén i portionsbitar, och strö över ca 2 krm salt.
Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 2 msk vetemjöl till en slät redning.
Rör sedan ner 2 dl mjölk, lite i taget.
Vispa ner 1 dl vatten, 1,5 dl creme fraiche och 1,5 dl matlagningsgrädde.
Tillsätt 2 st fiskbuljongtärningar, samt 1-2 krm vitpeppar, och låt koka upp.
Finhacka ca 1 dl färsk persilja och rör ser i såsen.
Såsen bör vara ganska så tjock, då fisken avger en del vätska.
Lägg ner fisken i såsen, och låt det sjuda i ca 8-10 min eller tills fisken känns klar.
Koka broccoli enligt anvisningarna på påsen.
Skala och skär äggen i halvor.
Smaka ev. av såsen med lite salt.
Servera fisken med potatis, broccoli och ägghalvor!