Dannes burgare
Ibland glänser faktiskt min älskling till i köket, och måste faktiskt erkänna att dom här burgarna- dom är grymma!
Recept till 4 st stora burgare:
Ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 ägg
1 gul lök
4 st stora hambugerbröd
4 st stekta ägg
4 skivor cheddarost
sallad
saltgurka
dressing
1/2 gul lök
Gör så här:
Recept till 4 st stora burgare:
Ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1 ägg
1 gul lök
4 st stora hambugerbröd
4 st stekta ägg
4 skivor cheddarost
sallad
saltgurka
dressing
1/2 gul lök
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en bunke.
Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till köttfärsen.
Tillsätt även ägget, salt, svartpeppar och vitpeppar.
Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.
Stek 4 st ägg (hacka gulan), och lägg upp dessa på en tallrik.
Dela smeten i 4 st jämnstora delar, och forma dessa till stora platta runda burgare.
Hetta upp en stekpanna med matfett. Stek dem ca 4-5 min per sida tills de fått fin färg.
Lägg på en skiva cheddarost på varje burgare, och låt den smälta lite.
Bryn på bröden på undersidan, så att de blir lite krispiga och får lite färg.
Servera med sallad, dressing, lökringar, saltgurka och överst på burgaren- det stekta ägget.
Kommentarer
Trackback