Sweet chiliglacerade kycklingspett
Det här är faktiskt en av både min och barnens favoriträtter!
Receptet kom jag faktiskt på själv en dag när jag stod med ett paket kycklingfiléer i handen som jag inte visste vad jag skulle göra med. Sedan dess har denna maträtt blivit en riktig hit hemma hos oss!:-) Och barnen tycker såklart att det är mycket roligare att äta kycklingen på spett!
1 kg kyckling
ca 10 st träspett
Salt
Svartpeppar
Marinad till ca 1 kg kyckling:
4 msk soya
5 msk flytande honung
3 dl sweet chili sås
Skär kycklingen i tärningar, ca 2x2 cm.
Dela upp kycklingen i 2 st platspåsar, och häll i lika mycket marinad i varje.
Låt gärna marinera ett par timmar.
Lägg under tiden spetten i ett vattenbad, så lossnar det inga träflisor sen när ni ska trä på kycklingen.
Sätt på ugnen på 200 grader, och gärna med grillfunktionen om ni har det, då får spettet lite finare yta yta.
Trä sedan på kycklingbitarna på träspetten. Salta och peppra lite.
Lägg spetten på folie i en långpanna, och låt steka ca 15 min.
Vänd 1-2 ggr under tiden.
Servera gärna med coscous och grönsallad.
ps. En riktig höjdare att grilla!
Receptet kom jag faktiskt på själv en dag när jag stod med ett paket kycklingfiléer i handen som jag inte visste vad jag skulle göra med. Sedan dess har denna maträtt blivit en riktig hit hemma hos oss!:-) Och barnen tycker såklart att det är mycket roligare att äta kycklingen på spett!
1 kg kyckling
ca 10 st träspett
Salt
Svartpeppar
Marinad till ca 1 kg kyckling:
4 msk soya
5 msk flytande honung
3 dl sweet chili sås
Skär kycklingen i tärningar, ca 2x2 cm.
Dela upp kycklingen i 2 st platspåsar, och häll i lika mycket marinad i varje.
Låt gärna marinera ett par timmar.
Lägg under tiden spetten i ett vattenbad, så lossnar det inga träflisor sen när ni ska trä på kycklingen.
Sätt på ugnen på 200 grader, och gärna med grillfunktionen om ni har det, då får spettet lite finare yta yta.
Trä sedan på kycklingbitarna på träspetten. Salta och peppra lite.
Lägg spetten på folie i en långpanna, och låt steka ca 15 min.
Vänd 1-2 ggr under tiden.
Servera gärna med coscous och grönsallad.
ps. En riktig höjdare att grilla!
Kommentarer
Postat av: Petra & Emil
Oj oj så gott det låter - det här ska provas så fort som möjligt!
Trackback