Ädelostfyllda kycklingfiléer
Det här är en perfekt "fredagsrätt", och receptet kommer faktiskt från min kära mamma!
Så det här åt jag redan som liten. Jag kan väl inte påstå att det var min favoriträtt då, troligen pga att ädelosten är lite mer vuxen smak på, men nu älskar jag den!
Och för att barnen med ska kunna äta detta så har jag löst detta genom att inte lägga någon ädelost i deras filéer, och det funkar hur bra som helst!
Recept för 4-6 pers.
1 kg kycklingfiléer (ca 5-6 st)
1 st gräddädelost (kvibille)
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Marinad:
4 msk kinesisk soya
2 tsk dragon
2 tsk timjan
2 tsk basilika
Sätt på ugnen på 220 grader.
Skär en skåra från sidan på kycklingfiléerna, men inte helt igenom, utan den ska fortfarande sitta ihop.
Lägg filéerna i en ugsfast form.
Stoppa i ädelost i filéerna, men inte för mycket. Det brukar vara lagom att använda ungefär en halv ädelostbit till 5-6 filéer.
Blanda ihop marinaden i en skål, och pensla den sedan rikligt över filéerna.
Salta och peppra.
Här brukar jag sätta in formen i ugnen i 5 min för att kryddorna ska dra till sig ordentligt.
Ta sedan ut formen igen, och häll på ungefär en dl av matlagningsgrädden.
Sätt in den i ugnen igen, och låt stå 25 min. (Absolut inte mer, för då blir kycklingen torr.)
Häll på resten av matlagningsgrädden när det är ca 10 min kvar.
Klart!
Servera med ris, grönsallad och vitlöksbröd!
Så det här åt jag redan som liten. Jag kan väl inte påstå att det var min favoriträtt då, troligen pga att ädelosten är lite mer vuxen smak på, men nu älskar jag den!
Och för att barnen med ska kunna äta detta så har jag löst detta genom att inte lägga någon ädelost i deras filéer, och det funkar hur bra som helst!
Recept för 4-6 pers.
1 kg kycklingfiléer (ca 5-6 st)
1 st gräddädelost (kvibille)
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Marinad:
4 msk kinesisk soya
2 tsk dragon
2 tsk timjan
2 tsk basilika
Sätt på ugnen på 220 grader.
Skär en skåra från sidan på kycklingfiléerna, men inte helt igenom, utan den ska fortfarande sitta ihop.
Lägg filéerna i en ugsfast form.
Stoppa i ädelost i filéerna, men inte för mycket. Det brukar vara lagom att använda ungefär en halv ädelostbit till 5-6 filéer.
Blanda ihop marinaden i en skål, och pensla den sedan rikligt över filéerna.
Salta och peppra.
Här brukar jag sätta in formen i ugnen i 5 min för att kryddorna ska dra till sig ordentligt.
Ta sedan ut formen igen, och häll på ungefär en dl av matlagningsgrädden.
Sätt in den i ugnen igen, och låt stå 25 min. (Absolut inte mer, för då blir kycklingen torr.)
Häll på resten av matlagningsgrädden när det är ca 10 min kvar.
Klart!
Servera med ris, grönsallad och vitlöksbröd!
Kommentarer
Trackback