Ryggbiff med svampsås och ugnsstekt potatis
Det här är en perfekt fredagsrätt som både är jättegod, och går snabbt att tillaga!
Recept till 2 pers.
2 st ryggbiff á ca 150-200 g
4 st medelstora potatisar
2 stora morötter
1 st rödlök
1 burk arla kökets creme fraiche med karljohan, timjan och citron (se bild )
200 g färska champinjoner
0,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk ljus maizena redning
salt
peppar
vitlökspulver
några nypor flingsalt
Färsk timjan
Gör så här:
Sätt på ugnen på 220 grader.
Tvätta potatisen och skär den sedan i klyftor.
Skala löken och skär i klyftor.
Skala morötterna och dela en gång på längden, och skär även dem i klyftor.
Strö sedan ut alltsammans i en långpanna och ringla över lite flytande margarin.
Låt steka i ugnen ca 30 min, eller tills potatisen är gyllenbrun och känns genomstekt. (Vänd ett par ggr under stekningen.)
Dela champinjonerna i klyftor, och stek dem sedan i rikligt med smör i en stekpanna, tills dess att de är genomstekta och fått en fin färg.
Lägg sedan ner champinjonerna i en kastrull och rör i creme fraichen och matlagningsgrädden.
Red gärna av med lite maizena så att såsen blir något tjockare och krämigare.
Stek ryggbiffen i smör ca 3 min på vardera sida. Krydda med salt, peppar och lite vitlökspulver.
Servera tillsammans med rotsakerna och såsen, och garnera med lite färsk timjan!
Så himla gott det där såg ut o vad mysigt ni har:-)!! Puss