Köttfärssås!

Det finns nog ingen köttfärssås som är den andra lik.
Efter att ha provat mig fram genom åren, så tror jag att jag äntligen har hittat min variant:-)
Jag brukar göra på minst 1-1,5 kg, eftersom att det är så smidigt att frysa in sen. Perfekt att ta med till matlåda, eller när man har bråttom hemma.

                          

Recept för ca 8 portioner

500g blandfärs (finmalen)
500g nörfärs (finmald)
1 stor gul lök
ca 650 g krossade tomater (jag använder mig av euroshoppers)
2 tsk salt
2 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
2-3 msk soya
1-2 dl ketchup
1-1,5 köttbuljongtärning

Hacka löken fint. (Jag brukar mixa löken, då barnen inte gillar lökbitar, men det gör man ju som man vill.)
Fräs sedan löken i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
Tillsätt salt, svartpeppar och vitlökspulver.
Häll över krossade tomater och ketchup och blanda.
Tillsätt soyan.
För lite mer smak och sälta, tillsätt 1-1,5 köttbuljongtärning och låt den smälta.

Serveras med pasta!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0