Lasagne
Igår var det Elina som fick välja maten här hemma, och då blev det lasagne, som hon älskar!
Recept till ca 5-6 pers.
Ca 10 st lasagneplattor
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
salt
svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
2 tsk basilika
ev. 1 tsk chili explosion (santa maria), eller chilipulver
600g krossade tomater
1 dl ketshup
2 st köttbuljongtärningar
ca 2 dl Kelda ostsås
2 dl riven ost
Gör så här:
Skala och hacka löken. (Jag brukar mixa den, då barnen inte gillar lök.)
Hetta upp stekpannan och fräs lök och köttfärsen.
Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, basilika, och ev. lite chili explosion.
Tillsätt krossade tomater, ketshup och buljongtärningarna.
Koka under lock på svag värme i ca 10 min.
(Läs på förpackningen hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 min så bör du förkoka dem en stund innan.)
Varva köttfärsås och lasagneplattor i en ugnsfast form.
Börja och avsluta med ett lager köttfärssås.
Häll över ostsåsen, och därefter den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen i 220 grader i ca 25- 30 min, eller så lång tid som det tar för att lasagneplattorna ska bli mjuka.
Du kan behöva lägga på lite ugnsfolie ovanpå gratängen mot slutet så att gratängen inte blir bränd.
Servera med grönsallad!
Recept till ca 5-6 pers.
Ca 10 st lasagneplattor
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
salt
svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
2 tsk basilika
ev. 1 tsk chili explosion (santa maria), eller chilipulver
600g krossade tomater
1 dl ketshup
2 st köttbuljongtärningar
ca 2 dl Kelda ostsås
2 dl riven ost
Gör så här:
Skala och hacka löken. (Jag brukar mixa den, då barnen inte gillar lök.)
Hetta upp stekpannan och fräs lök och köttfärsen.
Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, basilika, och ev. lite chili explosion.
Tillsätt krossade tomater, ketshup och buljongtärningarna.
Koka under lock på svag värme i ca 10 min.
(Läs på förpackningen hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 min så bör du förkoka dem en stund innan.)
Varva köttfärsås och lasagneplattor i en ugnsfast form.
Börja och avsluta med ett lager köttfärssås.
Häll över ostsåsen, och därefter den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen i 220 grader i ca 25- 30 min, eller så lång tid som det tar för att lasagneplattorna ska bli mjuka.
Du kan behöva lägga på lite ugnsfolie ovanpå gratängen mot slutet så att gratängen inte blir bränd.
Servera med grönsallad!
Kommentarer
Postat av: Amelie
Vad gott det ser ut! Det där receptet måste jag testa! Mina barn älskar oxå lasagne:-)! puss
Postat av: maria
hej, och tack :) vilka recept! din blogg kommer följas vill jag lova.. perfekt med inspo, och så mycket gott!
ha en mysig fredag! =)
Postat av: Anonym
MUMS! hörru.jag lånar en gammal bild av dig om det är okej,på pambiff & potatis! Ska nämligen skriva vad jag åt idag,och har inte tagit några bilder :/
hoppas det var okey,kram
Trackback