Potatissallad
På midsommarafton så provade jag att göra en ny variant av potatissallad som jag hittade på gulliga Johannas sida!
Och gissa om det var gott?! Det kan nog till och med vara bland det godaste jag har gjort med potatis:-)
Du behöver:
Färskpotatis för 4-6 personer
1 kruka krusbladig persilja
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1-2 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Gör så här:
Skrubba och koka färskpotatisen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Mixa persilja, basilika, olivolja och vitlök till en slät "pesto".
Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Häll pestoblandningen över potatisen och blanda. Dekorera gärna med några basilikablad och hyvlad parmesanost.
Perfekt till grillat!
Och gissa om det var gott?! Det kan nog till och med vara bland det godaste jag har gjort med potatis:-)
Du behöver:
Färskpotatis för 4-6 personer
1 kruka krusbladig persilja
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1-2 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Gör så här:
Skrubba och koka färskpotatisen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Mixa persilja, basilika, olivolja och vitlök till en slät "pesto".
Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Häll pestoblandningen över potatisen och blanda. Dekorera gärna med några basilikablad och hyvlad parmesanost.
Perfekt till grillat!
Kräftor
Min sambo och min pappa har varit ihärdiga och varit ute nästan varje helg de senaste veckorna och fiskat kräftor.
Vilken såklart har resulterat i en himla massa kokande för min del:-)
Och det här receptet tycker jag gör kräftorna helt perfekta!
Du behöver:
6 liter vatten
2 dl grovsalt
11-12 st sockerbitar
rikligt med krondill
(Halvera bara receptet om ni har en mindre kastrull än 10 liter.)
Gör så här:
Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka i ca 5-10 min.
Skölj kräftorna i kallt vatten och kontrollera att de lever.
Lägg ner kräftorna, en i taget, i det kokande vattnet. (Viktigt att det kokar hela tiden när man lägger i kräftorna så att de dör direkt.)
Låt sjuda/koka i 6-7 min.
Ta upp kräftorna och kyl ner snabbt i lagen.
Jag brukar använda samma lag till 2 omgångar innan jag gör ny lag.
Vilken såklart har resulterat i en himla massa kokande för min del:-)
Och det här receptet tycker jag gör kräftorna helt perfekta!
Du behöver:
6 liter vatten
2 dl grovsalt
11-12 st sockerbitar
rikligt med krondill
(Halvera bara receptet om ni har en mindre kastrull än 10 liter.)
Gör så här:
Blanda ingredienserna till lagen och låt den koka i ca 5-10 min.
Skölj kräftorna i kallt vatten och kontrollera att de lever.
Lägg ner kräftorna, en i taget, i det kokande vattnet. (Viktigt att det kokar hela tiden när man lägger i kräftorna så att de dör direkt.)
Låt sjuda/koka i 6-7 min.
Ta upp kräftorna och kyl ner snabbt i lagen.
Jag brukar använda samma lag till 2 omgångar innan jag gör ny lag.